Potrava malých chameleónků

23.09.2010 11:47

Podávejte miniaturní cvrčky, ale né větší než je hlavička malých chamíčků (cca 0,5-5mm). Zkusit můžete také mšice z přírody nebo octomilky, které obědnáte v některém z obchodů na netu. U octomilek vybírejte velikost typu Hydei, jde o největší druh a všechno ostatní je malé jako prach - pro náš cíl je toto nevhodné.

Cvrček domácí - miniaturní (nebo také mikro)

obědnat jej můžete na netu a občas je mívají i v obchodech pro chovatele a zverimexu. Zkusit můžete třeba tenhle odkaz: cvrček mikro

 Octomilka 

je nelétavá muška s velkýma červenýma očima. Muška pouze poskakuje takže vám byt nezamoří, líhne se postupně a proto maličkým chamíkům poskytuje pořád něco k snětku. Jeden možný odkaz do obchodu pro zakoupení octomilek.

Krmte chamíky pokud možno denně a nevynechejte déle než jeden den, hlavně první týden po narození. Klidně jim dejte potravu večer, protože si ji nachytají druhý den. Jak jsem ale už uvedl, horší je donutit chamíčky vůbec baštit. Když se napapají do třech až pěti dnů je to dobré. Poté už nemají sílu se samy nacpat a jisto jistě umřou. Pokud vaši chamíci přežijí první měsíc máte vyhráno.

Zpět