Dno terária

06.10.2013 22:38

   Na dno terária je nejlépe nasypat akvarijní písek s jemnější zrnitostí. Zrna by neměla být větší než 2mm, protože je obyvatel terária může pozřít s potravou. Čím větší může pozřít kamínek, tím větší je šance, že bude mít potíže s ucpáním trávicího traktu. Neosazujte tedy terárium menšíma kamínkama než 3-4 cm a pískem s větší zrnitostí než 2 mm. Na barvě až tak nezáleží, bílá ale vypadá opravdu efektivně. Také čím tmavší budete mít stěny a dno, tím méně se bude terárium prosvětlovat, je tedy lepší zvolit světlejší odstíny. Někteří chovatelé používají na dno také substrát na bázi Lignocelu (drcené kokosové vlákno), ale já jej nedoporučuji, protože se v něm může dobře ukrývat potrava, což není žádoucí věřte mi.

   Na dně mohou být také umístěny květináčky s rostlinami, nebo různé kmeny a kameny. V neposlední řadě také větve, které se budou tyčit ke stropu terária.

odkazy: větve do terária

rostliny do terária

   Na dno bude dopadat trus obyvatelů terária, a aby byla dodržena estetičnost, ten pokud možno odstraňujte co nejčastěji. Samozřejmě je lepší nechat exkrementy nejprve uschnout a zatvrdnout, aby se lépe odstranily.

Zpět