Zvlhčovače vzduchu

18.09.2012 11:59

   Jedeny z hlavních provlhčovacích systémů do terária jsou právě zvlhčovače. Trh nabízí několik druhů o různých velikostech i výkonu a jsou celkem dražší záležitostí, nicméně investice se určitě vyplatí. Do menšího terária spíše zvolte nižší výkon, a do středního terária střední výkon, protože když zvolíte příliš vysoký výkon, bude se terárium zamlžovat třeba i celé což není žádoucí. S výkonem Vás dobře seznámí prodavač v ZOO obchodě, nebo prozkoumejte internet.

 

   Zvlhčovač se vkládá do tůní, které musíte nejprve v teráriu vytvořit. Nejlepší je myslet na to již při stavbě vodopádu a tůňku si vybudovat. Zvlhčovač pracuje na odpařování vody, a proto musíte dbát na to, aby se v tůňce voda neodpařila, protože při chodu zvlhčovače bez vody by mohlo dojít k jeho poškození. Před ponořením se přesvědčte, že kabel nemá poškozenou izolaci. Kabel zakomponujte do pozadí a zakryjte třeba rostlinami či větví.

   Doporučuji zvlhčovač napojit na časovač přímo na vodopád, pak budete mít jistotu, že v tůňce nevyschne voda a bude stále cirkulovat. Skrze zvlhčovač neproudí žádný proud a tak nehrozí žádný úraz plazům, kteří chodí případně do tůňky pít.

(zdroj: vlastní zkušenosti)

Zpět