Naše terárium

07.10.2009 21:02

    Naše terárium je situované na výšku. Ač se to nezdá má poměrně velké rozměry 160 x 160 x 60 (V x Š x H). Toto terárium je přepažené plexisklem takže budí dojem celku. V celku širší chodbě, jsme využili nepotřebný prostor a vybudovali umělé ostění a terárium tak budí dojem, že je zabudované ve zdi.

    Vnitřek terária zdobí imitace skalního převisu s džunglovým porostem, větvemi a na dně jemný písek. Džunglový porost je použit z plastových materiálů a přidány jsou dvě živé popínavé kvetiny. Tak zvaná voděnka má květník na dně napůl shovaný pískem a zbytek maskuje umělé kapradí. Téměř celé čelo jsou vrata terária, takže každý kout je dobře přístupný.  Pravá část  terária má v půdorysu ukosenou hranu o 45° a díky použití plexi (ohnuté na 45°) jsou celá vrata z jednoho kusu a nejeví rušivým dojmem, kterého by dosáhly slepením dvou desek a pod. Díky zakomponování terária jakoby do stěny překvapuje každého návštěvníka úžasem a obdivem. Nevýhodou ovšem je, že chamíci mají spoustu místa k ukrývání a tak je často obdivovatelé dlouho nemůžou najít. Po čase sme si ale na jejich schovky zvykli a hledání nám už nezabere víc času.

    Použité materiály: dřevěné latě (kostra), sádrokartonové desky (ostění), jemný štuk (ostění - na sádrokartoš), dřevotřískové desky nařezané (čela šuplíků a skříňky), plexisklo (čelo), montážní pěna (imitace skály v teráriu), omítka a lepidlo na obklady (s přidáním tónovače do barev na malování - imitace skály), 4 květináče s glazurou (stínítka na osvětlení), kabely, vypínače, panty, úchytky na šuplíky a vrata terária.

více v článku (odkaz): Stavba příbytku pro naše mazlíky

Zpět